jan
12

images.jpeg

Nem tudom figyelmen kívül hagyni a legnagyobb hatást ami ma ért. 

DJ Benkö remixverseny

 

A facebook üzenőfalamon óriási felháborodást keltett ismerőseim körében az a felhívás, ami a vidget.hu-n került ma megjelenítésre. Nézzük, csak mi is az a vidget.hu? 

Az oldalt nézve, éppen egy videót találok jobb oldalt, amely arra hív fel, hogy "Metrózz bugyiban" . A cikket elolvasva úgy látom, bugyiban metrózó fiatalokat mutatnak be. A kezdeményezés nekem szimpatikus, miért is ne?

Nézzük mit írnak magukról:

Interjúinkkal olyan látásmódot próbálunk képviselni, ami az online médiában ritka. Könnyen emészthető, mégis igényes képi világot adunk a szokatlanul közvetlen stílusnak. Nincs mellébeszélés, szépítés. Megpróbálunk a lényegre szorítkozni.

 

A hangsúly a rövid, tömör információn van, hisz a modern, internetes, mobil társadalom egyre inkább a tömörített adatokra és az élményszintű kommunikációra kíváncsi. Kiszélesítjük a hírforrást! Az oldalra bárki küldhet híreket, aki éppen belecsöppen valamibe. Ma már szinte mindenki rendelkezik "kamerásmobillal", így lényegében bárkiből válhat újságíró, ha éppen jó helyen van jó időben. Márpedig mindig van éppen OTT valaki. Miért ne osztaná meg mindenkivel?

Megjegyzésem: Te is lehetsz újságíró, ha van egy kamerás mobilod és jó időben vagy jó helyen. Hmmm.....

 

Nézzük miről van szó:

ELJÖTT A TI IDŐTÖK! DJ BENKŐ VERSENYT HIRDET!

LEGYETEK A JÖVŐ MEGFORMÁLÓI!

Óóóóó, két dolog üti ki nálam azonnal a biztosítékot. Benkő Dániel, mint DJ.
Vajon ezt viccnek szánták vagy komolyan gondolták?
Benkő Dániel, mint hivatásos "fura" figura, aki nagyon jól tud szerepeket alakítani DJ lett. Félreértés ne essék nekem tetszenek a "fura" figurák, őszinte csodálattal nézek fel rájuk. Lehet, hogy mégis viccnek szánták a  DJ Benkő megfogalmazást, ez mégis azon emberek számára akinek ez a hivatása, és évről-évre szaporodnak a playmate, pornós iparból érkezett kollégák is hát azt kell mondanom keményebben érintette őket a kelleténél, mert hát valljuk be őszintén, vannak emberek, akik mikor semmi nem jut eszükbe, miből keressenek pénzt, valahogyan mindig ez az út válik szimpatikussá számukra, bolondot csinálva így az egész szakmából. Tudjátok miért? Mert nem hiteles. 
A versenyen indulók a jövő megformálói. Súlyos szavak ezek, főleg úgy, hogy az első 3. helyezett jutalma, hogy DJ Benkő lejátssza a számait a vidéki klubbokban. 
 
Ha én induló lennék elgondolkodnék: 
 
  • Milyen klubbokban? Ha ez egy lehetőség, akkor engem ez alapján az emberek ítélnek, mert az emberek nagyon szeretnek ítélgetni. Ez meghatározná az én pályafutásomat. Emlékeztek a kritikusok mindig mire hivatkoznak a filmszínészeknél is? Vajon aki a tindészer kategóriában indul vattacukor filmekkel, ki tud-e lépni a skatulyából? 
  • Lejátsszák a zenémet. Óriási. És hogyan tovább. Mi fog történni? A nevemet is bemondják előtte? Rajta leszek a plakáton? Lesz valami weboldal? Vagy elmegyek a klubba, hogy mindenkinek elmondjam, ez az enyém, ez az enyém. Kapok egy lehetőséget, de ez egy igen szerény lehetőség. Megismerkedek Hamvai-val és Benkő Dániellel. És????? Segítik majd a pályafutásomat? Khm, khm....... 
  • Melyik kiadónál jelenik meg? Kié a liszensz díj? Csak mp3 vagy lesz bakelit is? Lesz valami album vagy akármi?

Nem tudom ki írta ezt a kommunikációt erre az oldalra, kinek szánták és mi volt a célja, de az én ismerőseim körében, visszafelé sült el a dolog és nem Benkő Dániel mint megosztó személyiség volt az oka. 

A lényeg, ez a kezdeményezés hiteltelen és komolytalan. Nem épít, hanem rombol. Például rombolja Benkő Dániel zenészi megítélését, és nevetségessé teszi a szakmát. Egy olyan szakmával viccelődni, amely az elmúlt évek során csak visszafelé fejlődött........nem jön át a humor része.  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://maamee.blog.hu/api/trackback/id/tr963540565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása